ORTODONCIJA

Vaš osmijeh. Samo još ljepši.

Ortodoncija je grana stomatološke struke koja se bavi ispravljanjem međučeljusnih odnosa i nepravilnog položaja zuba u čeljusti.

Ortodonska terapija može početi u najranijoj dobi, za vrijeme rasta i razvoja ali i tijekom cijelog života. Pravilnim međučeljusnim odnosom i položajem zuba osim estetskog učinka dobivamo uravnotežen sustav za žvakanje. Postoje dvije vrste ortodontskih naprava (aparatića): mobilni i fiksni.

Mobilne naprave uglavnom se koriste kod mlađih pacijenata kad nije završen rast i razvoj i služe za usmjeravanje rasta zuba i čeljusti. Nošenjem ovih aparatića postižu se zadovoljavajući rezultati a ponekad je potrebno terapiju završiti fiksnim aparatom.

Fiksna ortodonska terapija se uglavnom odnosi na mlade i odrasle u trajnoj denticiji a podrazumijeva lijepljenje bravica na zube i postavljanje žica za ispravljanje položaja zuba.

Danas imamo različite vrste bravica od klasičnih metalnih do estetskih a još postoje varijacije smovezujućih metalnih i estetkih bravica.

Osim fiksne ortodontske terapije za mlade i odrasle danas se sve više koriste prozirni aligneri. Simplysmile je jedan od najsuvremenijih proizvoda koje stomatološka struka danas može ponuditi. Više detalja o prozirnim alignerima pronađite na linku.

Usluge

KIRURGIJA
Tvrdoglavi zubi? Ne više!
Saznaj više
ENDODONCIJA
Ponekad treba zagrebati površinu da se dođe do uzroka problema.
Saznaj više
PARODONTOLOGIJA
Upala zubnog mesa ili kamenac? Slobodno ih prekrižite!
Saznaj više
TROGRLIC_usluge_djecja-stomatologija_1200x800px
DJEČJA STOMATOLOGIJA
Tu smo za vas, već od prvog zubića.
Saznaj više
PROTETIKA
Krunica, most ili navlaka i svi vaši zubi opet su na broju.
Saznaj više

Kontaktirajte nas na broj mobitela 095 385 0919, na mail info@ordinacije-trogrlic.com ili ispunite kontakt formular